Είπατε τω βασιλεί*, ξανανοίγει μαγαζί.

Unknown-1.jpeg
Δημόσιο ΙΕΚ Βουντού

Μετά την αστρολογία ως επαγγελματικό προσανατολισμό, έρχεται η σειρά και της Αλχημείας καθώς εντείνονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης για τον περιορισμό της ανεργίας.

Συγκεκριμένα κύκλοι, τετράγωνα και τρίγωνα-κάλαντα του υπουργείου μιλούν για την ίδρυση σχετικού εργαστηρίου όπου μακροχρόνια άνεργοι θα μαθητεύσουν δίπλα σε μεγάλους Δασκάλους, όπως ο Αλβέρτος ο Μέγας,ο Ερμής ο Τρισμέγιστος και ο Τσαρλατάν ο Τρισχειρότερος, την τέχνη της ανακάλυψης της Φιλοσοφικής Κοτρόνας και την μετατροπή του χρυσού σε άνθρακες. Όπως αποκάλυψε παράγοντας του υπουργείου, σκέφτονται επίσης να επανιδρύσουν το μαντείο των Δελφών με ωρομίσθιες Πυθίες καθώς πολλοί από τους(πέντε-έξη) εναπομείναντες οπαδούς της αριστερο-ακροδεξιάς συγκυβέρνησης είναι ακόμα μαστουρωμένοι από τις δάφνες που κάπνισαν μετά από τις τόσο νικηφόρες διαπραγματεύσεις.

Στο χώρο της υγείας τώρα, Ο υπουργός επαίρεται για τις μειώσεις ων δαπανών στην υγεία(Κρατικό κανάλι αγκαζέ με το φαρμακοβιομήχανο) αφού όλος χαρά μετακύλησε το κόστος στον ασφαλισμένο, ή όπως τον λένε στην πιάτσα της ΕΕ και των ΕΠΑ του «καταναλωτή υγείας». Υπάρχει όμως λύση για όλα: Πως θα πεισθεί ο κακομοίρης ο ανασφάλιστος ή/και ο ασφαλισμένος πως υπάρχουν «εναλλακτικές»; «Τον σπρώχνουμε στον δόκτωρ Κεβόργκιαν;» ρωτάει ο αθώος. Όχι βρε βιαστικέ, στο επόμενο μνημόνιο αυτά, για την ώρα διαφημίζουμε την ομοιοπαθητική(Τσαρλατάν ο Τρισχειρότερος που λέγαμε) με τα ζαχαρόνερα για πάσα νόσο και μαλακία (που μας δέρνει τελικά).

Σε άλλα νέα, έτσι για να πικάρει αυτούς που νομίζουν πως οι κυβερνήσεις αλλάζουν τα πράγματα, ο Τραμπ βομβάρδισε τη Συρία ως άξιος συνεχιστής της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΕΠΑ, της πολιτικής δηλαδή που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αμερικάνικων μονοπωλίων, για όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ή όντως δεν καταλαβαίνουν πράγμα λογικό αφού πρόκειται για μαστουρωμένους αστρολόγους του σύριζα.

Κι όπως λέει ο Τσακαλώτος σε άπταιστα γιαπωνέζικα:

«Τάνει τάνει μέκρι να πετάνει το συνταξιούκχο και το εργαζομενούχο.»

Οι εργαζόμενοι βέβαια και οι συνταξιούχοι, του απάντησαν απόψε καταλλήλως με τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε εξήντα πόλεις σε όλη την χώρα, γιατί έχουνε μάθει πια πως, όπως λέει και το τραγούδι του Άσιμου:

«Όσα σου φανέρωσαν στα χαρτιά και τ΄άστρα,

όλα παραμύθια…».

Θα νικήσουμε!

*»Είπατε τω βασιλεί, χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά, ουκέτι Φοίβος έχει καλύβαν, ου μαντίδα δάφνην, ου παγάν λαλεούσαν, απέσβετο και λάλον ύδωρ»

(ο υποτιθέμενος χρησμός που έδωσε το μαντείο των Δελφών στον βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουλιανό)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s