Άρθρο παρελασικό.Έχει και πτι-φουρ!

images-1.jpeg
Πηγή

Τρεις τύποι που εκφράζουν στο ακέραιο αυτό που ονομάζεται «εθνική παλιγγενεσία».

Ο κοκορνιόκος

Μεσόκοπος κύριος Σουρδικής καταγωγής, με περιποιημένη γενειάδα στυλ «ψυχίατρος σε ταινία του Βέγγου» που κυκλοφοράει στην πιάτσα ως «μηχανολόγος» ο κοκορνιόκος, διατηρεί τη θεία του με διάφορα ραδιενεργά υλικά και ηλεκτρονικά γκατζετάκια τελευταίας τεχνολογίας, σε μία κατάσταση που δύσκολα θα αναγνώριζε κανείς ως ζωή αφού λείπουν σχεδόν όλα εκείνα σημάδια όπως κυκλοφορία του αίματος ή αναπνοή που την χαρακτηρίζουν, παρά μπορούν μόνο να παρατηρηθούν κάποιου είδους σπασμοί όταν τα γκατζετάκια ωθούν,στάζουν ή αντλούν τα ελιξήρια και τα πανίσχυρα συντηρητικά υγρά τους, προκειμένου να εκμεταλλεύεται το φαρμακείο της.

Αυτός ο κύριος δρυοκολάπτης είναι ένας από τους χιλιάδες μικρούς επιχειρηματίους(έτσι!) που η κύρια ασχολία τους, μετά τη μισάωρη περιποίηση της γενειάδας και την αλλαγή μπαταρίας της θείας τους είναι να βρίζουν το δημόσιο, και το «σοβιετικής λογικής» σύστημα που επικρατεί σε αυτό.

Κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο λεγάμενος πως είναι ένα παράσιτο το οποίο ζει χάρις την ύπαρξη ακόμα και αυτού του υποτυπώδους συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.Η μόνη του «επιχειρηματική» ικανότητα είναι αυτή που του παρέχει το αστικό κράτος να παριστάνει το μεσάζοντα ανάμεσα στον ασφαλισμένο και τις φαρμακευτικές για το φάρμακο που το κάνανε εμπόρευμα ενώ είναι κοινωνικό αγαθό.Θέλει να αγνοεί ο κύριο αυτός πως σε Σοβιετικό κράτος οι φαρμακοποιοί δεν είναι έμποροι αλλά επιστήμονες αν και οι κοκορνιόκοι παραμένουν κοκορνιόκοι.

Ο Αρβύλας ο γλυκατζής Μπουρλοτιέρης

Ένας απροσδιορίστου φύλου ακαδημαϊκός- βυζαντινοτέτοιος που μοιάζει με κουφάρι σκύλου που κανείς δεν φρόντισε να μαζέψει από την εθνική οδό έξη μήνες μετά το μοιραίο συμβάν με τη νταλίκα. Μπορεί κανείς να θαυμάσει την αφεντομουτσουνάδα του/της σε σοβαρές συνεντεύξεις στο κανάλι της βουλής ή σε διεθνή φόρα στους Δελφούς, στη Δήλο, ή άλλα πολιτιστικά στέκια. Προσπαθεί να σε πείσει πως ο λέων είναι κατα βάση χορτοφάγος και δεν έχεις λόγο να κρύβεσαι από τέτοια «ηθική οντότητα». Άλλες φορές τον/την πιάνει ένα ελληνοσύγκρυο στα όρια του παροξυσμού που του/της περνάει συνήθως με μια γενναία ποσότητα λικεράκι μέντα και πτι-φουρ,τα καλά με τη μαρμελάδα. Αφιερώνει ποιήματα και κάνει δηλώσεις. Αγαπημένος του/της πολιτικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δηλώνει αριστερος/η.

Ο «35χρονος αναγνώστης της Καθημερινής»

Επαγγέλλεται τον βοηθό συνταξιούχου διευθυντή τράπεζας, εισπράττει και κάτι ενοίκια από δύο γκαρσονιέρες-άδειες κούτες ψυγείου-ημιπαράνομες και περιμένει να αναγνωρίσουν την αξια του για να τον κάνουν γενικό γραμματέα υπουργείου αφού έχει και μεταπτυχιακό στο μάρκετινγκ-διοίκηση επιχειρήσεων, την επιστήμη των επιστημών. Οι «κομμουνιστές καταστρέψαν την Ελλάδα» θα τον ακούσεις να μονολογεί συχνά στην συνοικιακή καφετέρια που τα πρωϊνά παριστάνει τον έξυπνο στη φοιτητριούλα που εργάζεται εκεί.Είναι τόσο χαζός που δεν θα μπορούσε να ξεκολλήσει τα σκατά από το παπούτσι του ακόμα κι αν υπήρχαν οδηγίες χρήσεως στο τακούνι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s