Ανοιχτά παράθυρα που μπάζουν

Παραθυρα ανοικτά.jpg

Προχθές πήγα στον κτηνίατρο για το καθιερωμένο ετήσιο τσεκ-απ και στο σαλόνι της αναμονής μαζί με τα άλλα ζώα, συνάντησα τον κύριο Δημήτρη[…]

Ο κύριος Δημήτρης τα ξέρει όλα καθώς ενημερώνεται τακτικά από τον Παπαδάκη,τον Αυτιά ,το Μυτιά και την πάντα έγκυρη«ΠωςτηλένεπουπαίζειστοΣταρταπρωϊνά».

Χωρίς να τσιγγουνευτεί καθόλου το σάλιο του με το οποίο πότιζε γύρω σαν μπεκ σε καλαμποκοχώραφο, είχε βαλθεί να ενημερώσει τους συνταξιούχους που περίμεναν εκεί για να γράψουν τα φάρμακα τους πως το κράτος δε μπορεί να πληρώσει τις συντάξεις άρα πρέπει να τις κόψει. Στην ερώτηση μου «απο πού κι ως πού το κράτος πληρώνει τις συντάξεις που είναι οι κρατήσεις των εργαζομένων» το μάτι του γυάλισε και μου ρίξε μια λοξή ματιά όλο νόημα(σκάσε ρε μειράκιο!)και συνέχισε την παπαγαλία. Τον ρώτησα να εξηγήσει, αφού είναι τόσο ενημερωμένος, πως περιμένει να μην είναι άδεια τα ασφαλιστικά ταμεία αφού υπάρχει τόση ανασφάλιστη εργασία και εισφοροδιαφυγή,οι μισθοί είναι τόσο χαμηλοί,όταν τόσοι άνθρωποι είναι άνεργοι και κυρίως όταν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών επί δεκαετίες έχουν γίνει θαλασσοδάνεια και επιχορηγήσεις για τους επιχειρηματίες μα φαίνεται πως είναι κάτι που ποτέ δεν απασχόλησε τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει με εργολαβία την ενημέρωση του κου Δημήτρη, εντούτοις είχε έτοιμη την απάντηση:

«Φταίνε οι ξένοι! τα παλιά χρόνια κοιμόμασταν με τα παράθυρα ανοικτά!»

«Από τα οποία ανοικτά παράθυρα το έσκαγε η λογική να πάει να βρει τον γκόμενο τα βράδυα» του απάντησα.

«Τι ανεργία μου λες ρε» συνέχισε χαριτωμένα ο κος Δημήτρης «να πάτε να δουλέψετε στις φράουλες!300 ευρώ είναι καλύτερο από το τίποτα!».

Δυστυχώς ήρθε η σειρά του να περάσει στον γιατρό και δεν πρόλαβε να μας ενημερώσει περισσότερο.

Λίγο αργότερα τον πέτυχα στο φαρμακείο να παζαρεύει τα 120τόσα ευρώ της συμμετοχής του για τα αναλώσιμα της διαβητικής του αγωγής,χώρια τα φάρμακα.

Άντε κύριε απαυτέ μου, καλό παράδεισο.Να «γλιτώσει» και το κράτος μία σύνταξη και τα αναλώσιμα,χώρια τα φάρμακα και εμείς από κάτι κουμάσια σαν του λόγου σου.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s