Ο φυματικός ποιητής Ζαφείρης

Ετικκέτα6.jpg

Είναι ένας γνωστός μας, το ίδιο φανταστικός όπως όλοι οι αληθινοί.

Ο φυματικός ποιητής Ζαφείρης, όπως ίσως μαντεύετε, είναι αριστερός. Το παρατσούκλι «ποιητής» του το έχουνε κολλήσει οι συνάδελφοι του στην οικοδομή λόγω της αξεπέραστης ικανότητας του να φιλοφρονεί τις περαστικές κορασίδες με προστυχόλογα πρωτοφανούς ευρηματικότητας.

Εκτός από κάτι κατακόκκινα εξανθήματα, σημάδια παρατεταμένης εφηβικής συστολής, ο Ζαφείρης χαίρει άκρας υγείας όπως βεβαιώνει ο  αρίστης φήμης ιατρός Αλμπάντογλου. Οι κακοήθεις θα παρατηρήσουν πως τον παρουσιάσαμε ως φυματικό: Καμία αντίφαση! Ο ευφημισμός οφείλεται στο θηριώδη βήχα κρίσεις του οποίου καταλαμβάνουν το Ζαφείρη επειδή αρειμανίως απολαμβάνει κάτι φτηνά-ευτελή- τσιγάρα, τα μόνα που του επιτρέπει η φριχτή οικονομική του κατάσταση. Εφευρέτες του ευφημισμού; οι ευγενείς σπόρτσμεν της πρέφας στο καφενείο όπου αν επιθυμεί κανείς, μπορεί να δει το Ζαφείρη να βήχει.

Τελικά ο Νώντας, γιατί περί αυτού πρόκειται ,δεν διαθέτει την πολυτέλεια να είναι καν αριστεριστής. Το πλέον σοβαρό των αναγνωσμάτων του είναι η έγκυρη καθημερινή αθλητική εφημερίδα ο «Οπαδός» που μάλλον, αφού το παραδέχεται ο αρχισυντάχτης της, δεν έχει σχέση με την πολιτική.

Τι έχει λοιπόν να αποκομίσει ο φίλος μας από όλα αυτά;

Δεν τον καλούν συχνά-υποπτευόμαστε καθόλου- σε εκείνες τις αμφιβόλου αστειότητας ενημερωτικές εκπομπές της τηλεόρασης προκειμένου να μάθουν τη γνώμη του για το τάδε ή δείνα γεγονός που απασχολεί την επικαιρότητα, όμως τι όνειδος! Η κοινή γνώμη ποτέ δεν θα πληροφορηθεί τη γνώμη του Νώντα για τα εφήμερα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s