Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι ολα τα ίδια μένουν,μέρος 2ο

Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε πριν δεκαπέντε περίπου χρόνια. Σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Θα δημοσιευτεί σε συνέχειες λόγω του μεγέθους του.

images-2.jpeg

II.
Ο πολιτισμός της αγοράς-ο πολιτισμός του καπιταλισμού-μπορεί να ανεχτεί μόνο εκείνο το έιδος του ανθρωπισμού που υπόκειται σε αγοραπωλησίες και γενικά κάθε είδους συναλλαγές. ‘Οπου υπάρχει πλεόνασμα το εξαγοράζει και όπου υπάρχει έλλειμα τον πουλά προκειμένου να διατηρήσει την ανταλλαχτική του αξία στα επιθυμητά επίπεδα.

Πρώτος διδάξας του αιώνα ο ναζισμός.Για κάθε γερμανό στρατιώτη “θύμα τρομοκρατικής επίθεσης” πενήντα άμαχοι.Για τον υπολογισμό της τρέχουσας α.α. ένα παράδειγμα: Για έξη χιλιάδες θύματα της επίθεσης στους δίδυμους πύργους, τριαντατέσσερις χιλιάδες(34000) παιδιά του λεγόμενου τρίτου κόσμου από πείνα την ίδια ακριβώς μέρα για τα οποία παραδόξως κανείς δεν μας ρώτησε αν ήταν τα δικά μας τι θα λέγαμε.Περί της αξίας χρήσης του ανθρωπισμού ανατρέξτε στις ανακοινώσεις του λευκού-ωσάν περιστερά-οίκου ή των κατά τόπους ΗΠΑλλήλων τους.

Περιστροφή.Στροβιλισμός τάσεων, τρόποι που εναλλάσονται ιλιγγιωδώς, ersatz της ιστορίας που εντυπωσιακό και πολύχρωμο τυπώνεται στην ανθρώπινη μνήμη σαν αέναη επανάληψη ρυθμών. Ακίνητη κίνηση, οι ποσότητες παρουσιάζονται ως ποιότητες: Οι «επαναστατικοί» μπλε και πράσινοι κόκκοι και η νέα βολική συσκευασία.

Η συνεχής ανακατασκευή της μορφής ανακατασκευάζει και τη συνείδηση.Η μόνη επιτρεπτή εξάλλου είναι ο «συνειδητός» καταναλωτής.

Ισχυρίζονται πως η ανάγκη δεν κινεί τον κόσμο- τα ήθη και τα έθιμα αντιπροτείνουν μα η κύρια ασχολία του μάρκετινγκ είναι η δημιουργία και επιβολή καινούριων αναγκών: Το κινητό τηλέφωνο δεν είναι ίδιο με εκείνο που διαθέτει αναγνώριση κλήσης κ.ο.κ

Σ εσένα πουλάω πουλάω «αναγνώριση κλήσης» σε εκείνον που σε ενοχλεί «απόκρυψη κλήσης». Εναλλάξ είστε ελεύθεροι.

images.jpegimages-1.jpeg

 

 

 

 

 

Πληροφορική ισχυρίζονται η επόμενη επανάσταση.Πόσοι από τους προλαιτάριους της κυβερνητικής έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακαλουθούν στο διηνεκές την εξέλιξη;

Στροβιλισμός.Οι χίππυς πέθαναν,θα πεθάνουν και θα πεθαίνουν στους αιώνες ,κάθε φορά λιγότεροι όμοιοι με τον εαυτό τους, μόνο η πρέζα φέρεται προς στιγμή ως «μορφή αντίστασης» , βέβαια η υποχρεωτική κατανάλωση της δεν αργεί, πλησιάζει ο καιρός που θα καθιερωθεί ως επίσημη επιλογή, του συρμού σε πρώτο στάδιο κι έπειτα δια νόμου. Δεν πρόκειται περί χρησμού, δεν είμαστε Κασσάνδρες. Οι πιο παρατηρητικοί θα έχουν προσέξει τη διαδικασία εθισμού των τηλεθεατών.

Τίνος το αίμα στις οθόνες χύνεται;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s