Πωλούνται ή Ενοικιάζονται θεοί.Πληροφορίες ενταύθα!

atlantida.jpg

Ο σημερινός μέσος άνθρωπος, ο «κληρονόμος του διαφωτισμού» κινείται στο τρισδιάστατο σύμπαν του

Μαμ-κακά-νάνι!

«Τρώω πίνω κλάνω ποτέ δεν θα πεθάνω» όπως δίδασκε ο μεγάλος Κινέζος φιλόσοφος Ζαμανφούκιος τον οποίο η Ορθόδοξη Ανιμιστική εκκλησία αγιοποίησε και τώρα τον γιορτάζουν κάθε χρόνο στις 20τόσο του Αλλουμήνα περιφέροντας μια θαυματουργή αλλαξιά εσώρουχα που αποτελείται από σλιπάκι&κασκορσέ.

Κλεισμένος μέσα στο σπιτάκι του-φάτσα στην τηλεόραση κόντρα στο παράθυρο-μοιάζει με τα ανθρωπάκια εκείνα στις διηγήσεις του μπάρμπαΠλάτωνα στα αρχαία καφενεία που κλεισμένα σε μια σπηλιά έβλεπαν μόνο τη σκιά του κόσμου από τότε που γεννήθηκαν έτσι που στο τέλος πείστηκαν πως ο κόσμος είναι Στεφανίδου και «καλημέρα ζωή».

Κάποιος που κατάφερε να σηκωθεί από τον καναπέ ,γύρισε πίσω να τους πει πως «η ζωή δεν είναι κόμικς μωρό μου!».

Unknown-1.jpeg

Χαμένος κόπος! Στο τέλος άλλαξαν κανάλι για να δουν το τρίτο επεισόδιο της χιουμοριστικής σειράς «Σύριζα».

Από τον Πλάτωνα κράτησαν μόνο το μύθο περί Ατλαντίδας έτσι που ακόμα και σήμερα στην αυγή του 21ου αιώνα θα δεις κάτι τύπους να βουτάνε ανοιχτά του Μπίμινι ή της Σαντορίνης για να βρουν την αρχαία μαγευτική ήπειρο ή να χορεύουν το μαγευτικό χορό της βροχής για την καταπολέμηση της ανεργίας, μαγευτικά μιλώντας πάντα. Περισσότερη εμπιστοσύνη έχουν στις αστρολογικές προβλέψεις των αστικών* θεωρητικών παρά στις δικές τους δυνάμεις να αλλάξουν τον κόσμο. Εξάλλου στην υπεραγορά των προτύπων θα βρουν μεγάλη ποικιλία από θεούς, θεότητες, δοξασίες, μυσταγωγίες, καφεμαντείες, μαγγανείες μαγγανοπήγαδα και αμπελοφιλοσοφίες να αγοράσουν αρκεί να μην αναλάβουν ποτέ τις ευθύνες τους.

Η Ιστορία όμως ούτε ηθικολογεί, ούτε τους περιμένει παρά προχωρά αδυσώπητη προς το τέλος που είτε θα το κάνουμε σοσιαλιστικό είτε θα πέσει να μας πλακώσει το ταβάνι του ετοιμόρροπου καπιταλισμού και να δω τότε που θα βρείτε θεό να μας σώσει καλοί μου συντοπίτες.

 

*Απαραίτητη διευκρίνηση:Ο όρος που χρησιμοποιείται ευρέως είναι «αστοί θεωρητικοί» όρος που δεν μας αρέσει γιατί κατα μία έννοια είναι της ίδιας λογικής με το «Αυτοί είναι πολύ καπιταλιστές» που θέλει να δηλώσει πως κάποιοι είναι υπέρμαχοι του καπιταλισμού, δήλωση καταφανώς βλακώδης.Το ίδιο θεωρούμε πως συμβαίνει και με τον όρο «αστός» αφού όλοι οι θεωρητικοί των εν λόγω θεωριών σε καμιά περίπτωση δεν είναι αστοί-αν και πολύ θα το θέλανε-παρά φτωχομπινέδες, το πολύ μικροαστοί ,που θέλουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα εδώ που τα λέμε.Άρα το «αστικοί» είναι αυτό που (μας φαίνεται πως) πως ταιριάζει.Θα δοκιμάζαμε τον όρο «αστικιστές-αστικισμός» που είναι ριψοκίνδυνος αλλά μας αρέσει γιατί δηλώνει την παρακμή τους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s