Ένα σφηνάκι για τη Συμπρωτεύουσα

534027-ano_polh600_194059_92U9mL.jpg
«Πυροβολείο»-Άνω Πόλη(φωτο in2life.gr)

Η Θεσσαλονίκη είναι η μόνη πόλη σε τούτο το γαλαξιακό προάστιο νεόπλουτων που διεκδικεί το ρόλο της συμπρωτεύουσας σε μία χώρα μάλιστα που κατεδαφίζεται για να γίνει το νέο mall. Την ονομάζουν νυφούλα του Θερμαϊκού αν και θα έπρεπε να την ονομάζουν χήρα του γιατί ο Θερμαϊκός είναι μακαρίτης και μόνο ο βόρειος άνεμος που λέγεται Βαρδάρης προστατεύει από την ευωδία του πτώματος και την αποφορά των κυριών της πόλης που παρφουμάρονται channel ν5 με το βυτίο  για να πάνε στη λαϊκή να ψωνίσουν μπρόκολλα και φρέσκα ταούκια.

Είναι η πόλη, με τις 2000εκκλησίες,μετόχια,μοναστήρια,καταφυγές,κατακόμβες,πυραμίδες και ζιγκουράτ.Κάθε πέντε βήματα σκοντάφτεις σε ένα παπαμπάτμαν που τρέχει για ευκέλαιο μιας νέας καφετέριας ή τσουρεκάδικου.

Οι Θεσσαλονικιοί θεωρούν τον εαυτό τους κουλ και ωραίο τύπο επειδή έτσι έγραφε το Κλικ κα άλλες έγκυρες εγκυκλοπαίδειες, άποψη με την οποία συμφωνούν και οι τουριστικοί πράκτορες.Εξάλλου αυτό βλέπουν στον καθρέπτη.

Έβγαλαν αυτοκράτορες,σεβαστοκράτορες,τουριστικούς πράκτορες, ΘΒ πράχτορες,βασιλομήτορες,δήμαρχους,παρακοιμώμενους και κουροπαλάτηδες,ανθύπατους και πρωτονοτάριους,ένα Μέγα Λογαριαστή των Ευαγών Σεκρέτων,και έναν Τραχανά με Σκουλαρίκι που δεν ανέχεται να του λερώνουν το Τραχανιάτο με αφίσσες της ΚΝΕ.

f2papag.jpg
Μέγας Λογαριαστής των Ευαγών Σεκρέτων

Καταδυναστεύονται χρόνια απο το αυταρχικό Κράτος των Αθηνών, το αντίπαλο Πριγκηπάτο.

 

Μερικά στατιστικά στοιχεία:

  • Στην Κ. Ντηλ ο μέσος ψηφοφόρος της δεξιάς είναι 134 χρονών.
  • Ο μέσος πασόκος πίνει τον καφέ του στην Αριστοτέλους
  • 2,7 γούνες έχει κάθε Θεσσαλονικιά

 

Πλάκα σε κάνω έτσι;

Επιμύθιον

Η πόλη αυτή, ανέκαθεν υπήρξε χωνευτήρι φυλών και πολιτισμών έως τον δήμαρχο Κοσμόπουλο και τα εκατοντάδες βαπτιστήρια του που ακόμα τη λυμαίνονται. Από τους φημισμένους Νορβηγούς σιδηρουργούς τα εργαστήρια των οποίων έφταναν μέχρι την πλ.Ελευθερίας έως τους χιλιάδες Εβραίους που στάλθηκαν στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως και τους Αρμένηδες, τους Τούρκους και τους Έλληνες, τους Σμυρνιούς και τους Πόντιους,τους Ζηλωτές και τα θύματα του ιπποδρομίου του Θεοδόσιου.

Την πόλη την σκότωσε ο νεοπλουτισμός,η μεγαλομανία και η θρησκοληψία των αστών της που την θυσιάσαν στο βωμό του κέρδους πέντε μεγαλοξενοδόχων και άλλων τόσων μεγαλοεργολάβων.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s