Σ’ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΘΕΟ!

Gilgamesh Tablet - Ο θεός Ένκι στη μέση  με παρέα δεξιά κι αριστερά (από το  Μουσείο τού Χαλεπίου στη Συρία)
Ο θεός Ένκι στη μέση με παρέα δεξιά κι αριστερά από το Μουσείο του Χαλεπίου στη Συρία

 

Χαμός γίνονταν, χαμός γίνεται και χαμός θα εξακολουθήσει να γίνεται στη Μέση Ανατολή!
Τί άλλο να γίνεται άλλωστε όσο κυριαρχούν παγκοσμίως τα συμφέροντα λίγων και… “εκλεκτών”;!

Αυτοί, διέκριναν τη Μέση Ανατολή απ’ τ’ αρχαία κι όλας χρόνια (συμπεριλαμβανομένων και των διπλανών της Βαλκανίων), ως το απόλυτο εμπορικό σταυροδρόμι για την διακίνηση των αγαθών μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής! Κοινώς “είναι πολλά τα λεφτά Άρη…”.

Σήμερα, όποιος ελέγχει τη Μέση Ανατολή, δεν ελέγχει μονάχα τίς οδούς τού εμπορίου των υλικών αγαθών, αλλά είναι ο απόλυτος άρχοντας τής παραγωγής και τής διακίνησης ΚΑΙ των ενεργειακών της πηγών προς τις τρεις αυτές Ηπείρους! Κοινώς, “τα λεφτά και τα πλούτη δεν είν’ απλώς πολλά Άρη… Είναι αμύθητα!!!”...

Και τα πλούτη τα αμύθητα μ’ οδήγησαν με συνειρμικά στούς μύθους!
Γιατί η ιστορία τής εκμετάλλευσής μας απ’ τούς λίγους και “εκλεκτούς”, καθώς και των τεχνασμάτων που χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν για να μάς διατηρούν υπό τον ζυγό τους ως αναλώσιμους εκμεταλλεύσιμους, ξεκινάει πολύ πριν υπάρξει η Ιστορία!

Πιό συγκεκριμένα μάς μιλήσανε γι’ αυτό απ’ τη Μεσοποταμία (σημερινό Ιράκ) οι αρχαίοι Σουμέριοι, οι οποίοι στις πέτρινες και πήλινες πλάκες όπου κατέγραφαν τα Έπη τους, κατέγραψαν άθελά τους, έως και την πρώτη απεργία ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!!! Μόνο που δεν ήτανε για ΄μάς τούς ανθρώπους γιατί εμείς, στο φτύσιμο είμασταν πάντα και διαβάζοντας παρακάτω, θα καταλάβετε τί εννοώ…

Gilgamesh Tablet - Οι Στήλες των ηγετών  των Σουμερίων.jpg
Οι Στήλες με τον κατάλογο των βασιλέων των Σουμερίων

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα απ’ την αρχή.

Δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν και πάντα σύμφωνα με τούς Σουμέριους, τον Ουρανό τον εξουσίαζε ο θεός Άνου, τη Γη ο θεός Ενλίλ πού ‘ταν μεταξύ άλλων και μεγάλος τσαντίλας, ενώ τα νερά τα γλυκά με τη θάλασσα μαζί, τα εξουσίαζε ο θεός Ένκι.
Υπήρχαν κι άλλοι πολλοί θεοί αλλά αυτοί ήταν οι τρεις βασικοί, οι οποίοι βαριόντουσαν να δουλεύουνε ως θεοί πού ‘ταν κι έτσι, δημιούργησαν τούς ημίθεους!

Δίδαξαν – που λέτε – στους ημίθεους πώς να καλλιεργούν τη γη και πώς να φτιάχνουν κανάλια για να εκμεταλλεύονται τα ύδατα των ποταμών! Όμως αυτό, ήταν εκ των πραγμάτων έργο βαρύ κι ασήκωτο κι ευθύνη απ’ τις μεγάλες! Σκλαβιά και φυλακή μαζί ένα πράμα!…

Έτσι, μετά από 40 χρόνια – ούτε Ελληνική μεταπολιτευτική περίοδος νά ‘τανε… – επαναστάτησαν οι ημίθεοι κατά των θεών που εκμεταλλεύονταν τη σκληρή δουλειά τους και σταμάτησαν να εργάζονται τουτέστιν, έκαναν αυτό που σήμερα το λέμε απεργία!!!

Όπως ήταν φυσικό, τα πήραν στο κρανίο οι εκμεταλλευτές θεοί, αλλά πιό πολύ τα πήρε στο κρανίο ο Ενλίλ που επειδή ήταν ο θεός τής Γης, ήταν – μεταξύ άλλων – υπεύθυνος και για την επίβλεψη των εργασιών των ημιθέων.

«Θα ρίξω φωτιά να τούς κάψω όλους που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι τα ημίθεα!», αναφώνησε, μέσ’ την τσαντίλα του ο Ενλίλ!

Πιό ήρεμος όμως ο θεός Ένκι κατεβάζει ιδέα και παρεμβαίνει πυροσβεστικά…

ÈΝΚΙ:    Άκου να σου πω Ενλίλ. Εμείς τον πλούτο απ’ το μόχθο και τούς φόρους δε θέλουμε να μαζεύουμε;

ΕΝΛÍΛ:    Ναι.

ÈΝΚΙ:    Ωραία! Θα φτιάξουμε λοιπόν ένα άλλο είδος, πιό αδύναμο απ’ τούς ημίθεους αλλά πολυπληθέστερο, που θα δουλεύει για πάρτη μας. Θα τούς πούμε «ανθρώπους» και θα δουλεύουνε για να τούς τα μασάμε όλα αδιαμαρτύρητα!

ΕΝΛÍΛ:    Εντάξει μέχρις εδώ, αλλά θα πρέπει να τούς δώσουμε φωτιά και εργαλεία για να μάς κάνουν τις δουλειές, όπως τα δώσαμε και στους ημίθεους και ιδού τα αποτελέσματα!

ÈΝΚΙ:    Μη σκας ούτε γι’ αυτό! Θα τούς τα παρουσιάσουμε όλα ως δώρα εξ ουρανού που θα κάνουν τάχα πιό εύκολη τη ζωή τους. Έτσι, θα μάς βλέπουν για ευεργέτες, θα μάς έχουν υποχρέωση και θα δουλεύουνε και πιό πολύ απ’ τις δυνάμεις τους!

ΕΝΛÍΛ:    Και με τούς ημίθεους τί θα κάνουμε ρε Ένκι;

ÈΝΚΙ:    Αυτούς, αφού τούς πιάσανε οι τεμπελιές και δε θέλουν να δουλεύουνε, θα τούς βάλουμε να επιτηρούνε τα δουλικά! Θα τη δούνε μεσαία τάξη, δε θα μπερδεύονται στα πόδια μας κι έτσι, «ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΑ» πού τραγουδάει κι η Λούλα η Παππά στα πανηγύρια!

ΕΝΛÍΛ:    Ποιά είν’ αυτή; Καμιά καλή για ζευγάρωμα;

ÈΝΚΙ:    Πολύ παρέα με τον Δία κάνεις μού φαίνεται μωρ’ αδερφέ μου κι έχεις αρχίσει να επηρεάζεσαι…

Gilgamesh Tablet - Στήλη Νο.5.JPG
Στήλη Νο.5

Έτσι είναι ωρέ παιδιά… ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το παλιό “καλό” ΠΑΣΟΚ, ήταν από τότε – απ’ τα μυθικά χρόνια – εδώ, ενωμένο δυνατό, οι Σουμέριοι το λέγαν «Ένκι» και το είχαν για θεό!…
Αλήθεια, εσείς όλοι οι ΣΥΡΙΖοΠΑΣΟΚόμαυαλοι, τό ‘χετε εξετάσει το γενεαλογικό σας δέντρο; Μήπως κρατάει η σκούφια σας απ’ τη Μεσοποταμία και δεν το ξέρετε;!…

Το συγκεκριμένο Σουμεριακό απόσπασμα όπου περιγράφονται όλ’ αυτά, καταλήγει με τη θεά τής δημιουργίας Μαμή, πού ‘φτιαξε χιλιάδες ομοιώματα ανθρώπων από πηλό τα οποία, πριν τα βάλει σε μιά μήτρα φτιαγμένη ειδικά για την περίσταση ώστε αυτά να ζωντανέψουν, κάλεσε όλους τους θεούς για να… φτύσουν τα πήλινα ομοιώματα όλων εμάς των ανθρώπων, ένα προς ένα! Ω ΝΑΙ!!!…

Δηλαδή, έπεσε πολύ φτύσιμο στην καμπούρα μας πριν ακόμη υπάρξουμε τουτέστιν, φτυσμένους μάς είχαν ανέκαθεν ΚΑΙ οι θεοί ΚΑΙ το σύστημα που σήμερα έχει πάρει τη θέση τους, μαζί με όλους τούς σημερινούς παμπλουτοβαθύπλουτους θεούς… ναι το ξέρω, πλουτοκράτες τούς λένε γιατί αυτό είναι!

ΤΡΑΓΟΥΔΟΣΑΥΡΟΣ (Σαυρόματο).jpg

 

2 σκέψεις σχετικά με το “Σ’ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΘΕΟ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s