Το «νέο» σάπιο και η τραγουδιάρα

1.jpg

Ο Κοροβέσης λάλησε τις μικροαστικές αμπελοφιλοσοφίες του.Έχει κοινό να απευθυνθεί, όλα εκείνα τα μικροαστικά στρώμματα που λιγουρεύονται τα κοκκαλάκια από το τραπέζι της άρχουσας τάξης, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, που τα στερήθηκαν.

Η συνταγή γνωστή και δοκιμασμένη, σαν εξαρτημένα αντανακλαστικά καλλιεργημένα στα ταξικά χοιροστάσια που λέγονται σχολεία. Ο χριστός που σταυρώνεται, η αθηναϊκή δημοκρατία, οι θεσμοί.

Το σύστημα είναι καλό αλλά χρειάζεται χρηστή διαχείριση κατά τον Κοροβέση, έναν «πραγματικά αριστερό» σύριζα που θα μετατρέψει τις τράπεζες σε φιλανθρωπικά ιδρύματα (Η ονείρωξη του μικρούλη: Να “αναγκαστεί” το μεγάλο κεφάλαιο να του δίνει μερίδιο από τα κέρδη) και θα “εγγυηθεί” ένα κατώτατο εισόδημα.Να εγγυθεί πως και σε ποιον; Στον απλήρωτο εργαζόμενο των ομίλων; στον απολυμένο; στον εργαζόμενο των 350ευρώ; Και τι ακριβώς σημαίνει ελάχιστο; ελάχιστη ζωή;

Αλλά τα λόγια είναι τζάμπα κυριε μου.Αν επέλεξες να πολιτευτείς πλασσάροντας έναν νέο παλιό σύριζα καλά κάνεις και θύματα θα βρεις αρκετά.

Αλλά τίποτα καινούριο δεν είσαι, είσαι η παλιά σαπίλα.

Τα υπόλοιπα στο αναλυτικό άρθρο του Σπασμένου Παράθυρου.

Κλείνοντας, δυο λόγια για την ψωνάρα την Α.Μάνου.

Πρώτα από όλα κυρά μου έγινες αυτό που είσαι σήμερα, από αυτό ακριβώς που σε ενοχλεί να σε ταυτίζουν, το πολιτικοποιημένο τραγούδι.Από αυτό έγινες γνωστή, από αυτό κονόμησες.Αν πρέπει να κατηγορήσεις κάποιον είναι μόνο ο εαυτός σου, αλλά το κυριότερο είναι πως, όπως άλλοι του είδους σου, αδυνατείς να κατανοήσεις πως δεν είσαι εσύ αυτό που ο κόσμος που βρίζεις αγάπησε, αλλά οι στίχοι των τραγουδιών γιατί είναι η ζωή τους.Η ζωή που περιφρόνησες, η ζωή πάνω στην οποία χέζεις με το στοματάκι σου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s