Από την εμπειρία μας με το ΤΕΒΕ

Όντας άνεργοι για καιρό και απλήρωτοι από 2012 αφού υπήρξαμε εργαζόμενοι του Λαυρεντιάδη που δεν τον ξέρει ούτε ο Ιερώνυμος αποφασίσαμε να κάνουμε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα εισόδημα φτιάχνοντας μια μικρή εταιρεία που άντεξε γύρω στα δύο χρόνια. Όταν, όπως ήταν φυσικό, το εγχείρημα μας απέτυχε αφού έβγαζε μετά από τιτάνια προσπαθεια μόνο τα έξοδα του και τελικά ήρθε η ώρα αν την κλείσουμε όπως και κάναμε.

Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε όλες τις υπηρεσίες και μοιραία φτάσαμε στο ΤΕΒΕ.Για ένα έντυπο για το οποίο απαιτούνται δευτερόλεπτα να συμπληρωθεί και να σφραγιστεί την Απόφαση Διακοπής περιμέναμε τρεις μήνες.Δυστυχώς το έγγραφο αυτό χρειαζόταν προκειμένου να εγγραφούμε στους καταλόγους του ΟΑΕΔ.

Τον τρίτο μήνα καλέσαμε την αρμόδια η οποία ενοχλήθηκε από το τηλεφώνημα μας γιατί είχε δουλειά λες και εμείς της κάναμε ανήθικες προτάσεις.Αφού διάφοροι αρμόδιοι ποικίλης ευγένειας και νοητικής ικανότητας έπαιξαν πινγκ-πονγκ με την αγωνία μας, αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε στα μεγάλα μέσα:«Έρχομαι να σας το κάνω μπουρδέλο»

Το μεσημέρι το έγγραφο βρισκόταν σπίτι μας…

Παραθέτουμε φώτο από την επιστολή που λάβαμε δύο μέρες μετά καθώς και το απαντητικό μαίηλ που ετοιμάσαμε και το οποίο δεν στείλαμε τελικά: Είναι σαν επιτίθεσαι με μπανάνα στο φρενοκομείο..

Σημειώστε πως η απαντητική επιστολή ήρθε δύο μέρες αφού παραλάβαμε το έγγραφο.

συνθεση33.jpg

 

Προς την κα… προϊσταμένη τμ. …

Τον αρμόδιο Διευθυντή

Κάθε ενδιαφερόμενο

Αγαπητή κυρία,

Αν και δεν σκόπευα να δώσω συνέχεια στην αβλεψία ή καλύτερα την αδιαφορία της Υπηρεσίας σας να πράξει αυτά που υποχρεούται, η γραπτή επιστολή σας(αρ. πρωτ. […]2016) όμως που παρέλαβα χθές([…]2016) καθώς αποτελεί μνημείο προσποιητής ευγένειας,θράσους και ψεύδους με αναγκάζει να σας απαντήσω.

1.Αδυνατώ να κατανοήσω την αιτιολόγηση που αναφέρατε για την καθυστέρηση αποστολής του εγγράφου(Απόφαση Διακοπής), η οποία άπτεται της μεταφυσικής,γεγονός κατανοητό μεν αφού αν κάποιος ασφαλισμένος χρειάζεται να εξυπηρετηθεί από την Υπηρεσία σας πρέπει μάλλον να κάνει τάμα στον αρμόδιο άγιο/δαίμονα/θεότητα κτλ αλλά μήπως μπορείτε να μου διευκρινήσετε, αφού τόσο ευγενικά προσφερθήκατε, από που η Υπηρεσία σας «σχημάτισε την εντύπωση” πως θα παραλάμβανα το έγγραφο αυτοπροσώπως; Εκτός από αγένεια ορισμένοι εκ των υφισταμένων σας διαθέτουν και τηλεπαθητικές δυνάμεις; Επιπλέον, συνηθίζει η Υπηρεσία σας να λειτουργεί με “εντυπώσεις”;

2.Η συναλλαγή με την Υπηρεσία σας(Πάντα κεφαλαίο το “Υ”) αποτέλεσε πάντως ένα χρησιμότατο μάθημα τη γνώση του οποίου θα φροντίσω να μεταλαμπαδεύσω σε όλους τους ασφαλισμένους σας, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται εγκαίρως και σωστά: Φαίνεται πως ο μόνος τρόπος για να εξυπηρετηθούν έτσι, είναι με φασαρία, καυγάδες και απειλή για προσφυγή στον εισαγγελέα.

Έχετε κατέλθει σε ένα νέο επίπεδο.ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕΤΕ ΞΑΝΑ.
ΥΓ
Την απόφαση Διαγραφής την παρέλαβα την ίδια μέρα του μικρού μας επισοδείου κατόπιν της επιμονής μου και μόνο. Κόντεψαν να το γράψουν οι εφημερίδες, δεν το μάθατε; Εξάλλου εάν δεν το είχα παραλάβει ως σήμερα, ακόμα θα θυμόσαστε την επίσκεψη μου στην Υπηρεσία σας για τα δέοντα.

Δεν έχω τίποτα ούτε με εσάς ούτε με τους υφιστάμενους σας, μερικοί από τους πιο κοντινούς μου φίλους είναι “υπάλληλοι του ΟΑΕΕ”, αν συνεχίσετε όμως να συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο σε ανθρώπους που καθημερινά αγωνίζονται στις συνθήκες που ζούμε, να επιβιώσουν και να καλύψουν τις υποχρώσεις τους προς τον ΟΑΕΕ (μέρος των οποίων είναι και ο μισθός σας), να έχετε υπ όψιν πως θα βρεθεί κάποιος άνθρωπος σε απόγνωση που δεν θα είναι τόσο ευγενικός όσο εγώ.

Και αφού μου ζητάτε να σας συγχωρέσω, ας πάει και το παλιάμπελο που λέει ο βασανισμένος λαός μας.

Με αδιαφορία πλήρη

Χ.Χ

Advertisements

4 thoughts on “Από την εμπειρία μας με το ΤΕΒΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s