Για τη φύση της πραγματικότητας

 

συνθεση58.jpg

Κατά ένα παράδοξο τρόπο,αυτό που ονομάζεται πραγματικότητα,Σύμπαν.Κόσμος και άλλα τέτοια πομπώδη και φανταχτερά,φαίνεται να είναι ένα αρκετά τακτοποιημένο μέρος, ένα σταθερό-αν και πολύπλοκο μέσα στην πολύπλοκη πολυπλοκότητα του-σημείο αναφοράς για όποιον θέλει ή νομίζει πως θέλει ή θέλει να νομίζει τελοσπάντων,πως απαιτείται μια εκστρατεία για τη διάσωση του από κάποιους άλλους που θέλουν(ή νομίζουν κτλ) πως χρειάζεται να το σώσουν.

Κατά ένα παράδοξο τρόπο αυτή η Πραγματικότητα δεν έπαψε να υπάρχει μετά το θάνατο του Μικρού Μήτσου παρόλο που ο ίδιος ήταν τόσο πεπεισμένος για αυτό-όσο μπορεί δηλαδή να είναι κάθε Μικρός Μήτσος για οτιδήποτε.Ίσα-ίσα συνέχιζε με κάποια απειροελάχιστη αμηχανία για το γεγονός, την ύπαρξη Της.

Ο Μικρός Μήτσος έγινε θρησκευτικός ηγέτης του πλανήτη Μετροναναλυσις-2,ενός πλανήτη που κατοικούνταν από μια ευφυή μορφή στατιστικών δειγμάτων,αφού προηγουμένως είχε λάβει μια ΕξΑποΑ(για εξωτερική χρήση μόνο,βλ.οδηγίες!)με το ταχυδρομείο, η οποία ανακοίνωνε ελαφρώς μεγαλόστομα: “Σκέφτομαι άρα Υπάρχετε” και έγινε δεκτή με πρωτοφανή ενθουσιασμό.

Υπήρξαν,όπως ήταν αναμενόμενο, μερικοί που αμφισβήτησαν την εγκυρότητα της, μα καθώς ο Μικρός Μήτσος είχα λάβει την Εξ Αποκαλύψεως Αλήθεια ήταν και ο μόνος που είχε το δικαίωμα να κρίνει την εγκυρότητα της. Έτσι οι πιστοί Του άναψαν γιορταστικές πυρές και διασκέδασαν μέχρι το πρωί καίγοντας τους άπιστους.

Όταν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου,ο Μικρός Μήτσος πέθανε.Οι πιο παρατηρητικοί παρατήρησαν πως συνέχιζαν να υπάρχουν παρόλο που ο Μικρός Μήτσος δεν ήταν πια σε θέση να σκέφτεται, άρα υπήρχε κάποιο σκοτεινό σημείο στην ΕξΑποΑ(για εξωτερική χρήση μόνο,βλ.οδηγίες!).Τελικά έλυσαν το πρόβλημα αρπάζοντας έναν περαστικό διαφημιστή και του είπαν:

“Σκέφτεσαι άρα Υπάρχουμε”

‘Οσοι βέβαια θεωρούν πως το πρόβλημα για τη φύση της πραγματικότητας δεν άπτεται της γραμματικής είναι αναγκασμένοι να καταπιούν την ΕξΑποΑ(για εξωτερική χρήση μόνο,βλ.οδηγίες!)με ότι παρενέργειες αυτό συνεπάγεται,αν και τώρα τελευταία ακούγεται πως μια Πολυδιαστατική Φαρμακευτική Εταιρεία,έχει καταφέρει να φτιάξει ΕξΑποΑ σε μορφή υπόθετου.

 

Σχετικά με τα φιλοσοφοθεολογικά προβλήματα που εξετάζουμε,υπάρχει άλλο ένα παράδειγμα ενός μικρού πλανήτη του Πίπιν, στον οποίο η κυριότερη μορφή ζωής είναι κορίτσια δεκαοχτώ έως εικοσιτριών ετών τα οποία λατρεύουν το θεό τους φτιάχνοντας ομοιώματα του σε διάφορα εύχρηστα και βολικά μεγέθη που λειτουργούν με μπαταρία 1,5V.

Τα πιπίνια(οι κάτοικοι του Πίπιν) πιστεύουν πως έρχεται η στιγμή στη ζωή κάθε μιας που ο Θεός την παίρνει μαζί του στον παράδεισο καβάλα σε ένα ατίθασο και κατάλευκο Μερ-Τσε-Ντες 500 που χλιμιντρίζει, όπου μπορεί-στον αιώνα τον άπαντα-να συμμετέχει σε μυστηριώδεις ρέϊβ τελετές μέσα σε αχανή,θεοσκότεινα και θορυβώδη Ιεροκλάμπ.

Ενδιαφέρουσα οπτική,μα καθώς τα πιπίνια γεννιούνται δεκαοχτώ και πεθαίνουν εικοσιτρία μέσα στα αχανή,θεοσκότεινα και θορυβώδη Ιεροκλάμπ του πλανήτη τους, δεν έχουν ανακαλύψει την ύπαρξη του υπόλοιπου σύμπαντος έτσι η πίστη τους δεν είναι καθόλου διαδεδομένη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s